header  
 
 

doelstelling
veelgestelde vragen
cursus inhoud
feiten
presentatoren
praktische zaken
schrijf u hier in
duckie
2006NL | D
| Home
 
De docenten


Kasper Veenstra
In 1983 afgestudeerd aan de Rijksuniversiteit Utrecht en aansluitend als tandarts algemeen practicus gestart in Hoogezand.
Heeft in Januari 2010 EndoGroningen, een verwijspraktijk geopend in de stad. Werkt sinds 1996 met de operatiemicroscoop. Heeft in Amerika cursus gevolgd bij Dr. Syngcuk Kim in 'The microscope training center', Pennsylvania.
Geeft sinds 1998 de cursus De Behandelmicroscoop in de Tandheelkunde. Gaf in 2006 samen met Hidde een Master Classe bij AMED in Tuscon, Arizona. Medeoprichter van de European Society of Microscope Dentistry
Hoopt in 2010 Endoplaza, een initiatief van Hidde en Kasper uit 2005, te updaten.

Hidde Doornbusch heeft sinds 1998 de cursus samen met Kasper Veenstra gegeven maar is helaas op 20 oktober 2007 overleden.
Hidde Doornbusch
In 1983 afgestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen en als tandarts algemeen practicus gevestigd in Hoogezand.
Werkte sinds 1996 met de operatiemicroscoop. Heeft in Amerika cursus gevolgd bij Dr. Syngcuk Kim in 'The microscope training center', Pennsylvania.
Het hoofdstuk 'Vergrotingen in de tandheelkunde' in het boek 'Het tandheelkundig jaar 1999' is door hem geschreven. Gaf sinds 1998 de cursus De Behandelmicroscoop in de Tandheelkunde. Gaf in 2006 samen met Kasper een Master Classe bij AMED in Tuscon, Arizona. Was medeoprichter en voorzitter van de European Society of Microscope Dentistry

In Memoriam

Hidde Doornbusch 1947 - 2007


Zaterdag 20 oktober is Hidde Doornbusch in zijn praktijk aan het gevolg van een hersenbloeding overleden. Het is moeilijk te begrijpen dat iemand vol ideeën en plannen die zo midden in het leven stond, er plotseling niet meer is.
Ik leerde Hidde in 1983 kennen toen hij zich in Hoogezand vestigde. We konden het goed met elkaar vinden maar hadden verder geen intensief contact. Londen 1993, ons eerste internationale endocongres, bracht daar verandering in. Vanaf toen gingen we altijd samen naar nationale en internationale congressen. Zo ook naar het Congres over The Microscope in Endodontics in 1996 te Amsterdam. We besloten direct om beide een microscoop aan te schaffen. Gegrepen door de nieuwe wereld die voor ons openging deelden we ons enthousiasme. Vanaf 1998 organiseerden we samen cursussen om anderen dit ook te laten ervaren. Hidde maakte er een missie van om iedereen ervan te overtuigen dat de microscoop onmisbaar is. Op deze cursussen hebben velen zijn enthousiasme ervaren.

Ik ben dankbaar dat ik hem heb leren kennen, mijn maat die er altijd was en met wie ik lief en leed heb gedeeld, een plezierig persoon die overal de lol van inzag, een gedreven en bevlogen vakman, een groot optimist die overal kansen en uitdagingen waarnam maar nooit problemen, iemand die nooit een slecht humeur had. Ik heb het geluk gehad dat ik zoveel en intensief met hem heb mogen werken. Het was alleen te kort.

Hidde zou zeker gewild hebben dat zijn missie wordt vervolgd. Ik ga proberen de cursussen in de toekomst doorgang te laten vinden.

Kasper Veenstra


 

    info@beterlichtenzicht.nl